marciart

marciart

Kis tuning elektromos talp és DYS 3 tengelyes gimbal

2015. október 11. - Marciart

_mg_3145s.jpg

Régóta foglalkoztatott hogyan lehetne stabilabb videót készíteni, gondom volt hogy a GPS hold ban nem lehet szépen fordulni, így a rántás bekerült a videóba.

 index.jpg

Elkezdtem a neten keresni, első, ami szóba jött az XIaomi YI hez készített gimbal, de sok rosszat írtak róla, a másik a Feiyu G3 Ultra, majdnem megvettem.

_mg_3114s.jpg

Mire láttam, hogy valaki hirdet egy DYS Smart gimbalt 30000Ft-ért, úgyhogy ő lett. Elsőre sokkal nagyobb, mint a régi két tengelyes cnc alu gimbal, de minőségre sokkal jobb, erősebb motorjai vannak, érdekes módon a gimbal nem a rezgés csillapító  gumikon  lóg, ha nem támaszkodik, így nem kell félni attól hogy kiszakad. Szoftvere ismert BGC (BaseCam alapu) maga vezérlő 8 bites arduino.

_mg_3116s.jpg

 A szoftvere kizárólag a BGC V2.43 Gui val működik:

screenshot_3.jpg

Másik gond, ha fordul a gép, akkor a gimbal lassan leköveti, tehát a talp befog lógni, ronda megoldásokat nem szeretem fontos a kinézet is, illetve hogy a gépet ellehessen kapni, ha netán gond van!

talp.jpg

Az elektronikusan fölhúzható lábakra esett a választásom, a távirányító egy szabad kimenetére lehet kötni, és onnan aktiválni, kb 5-6000Ft os kiegészítő.

A talp a vezérlése a házon belülre került.

2015-10-07_20_34_05.jpg

Nagyon látványos, ahogy felhúzódik.

_mg_3135s.jpg

Hamarosan próba videók.

A bejegyzés trackback címe:

https://marciart.blog.hu/api/trackback/id/tr37947202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása